László Tünde Réka - étrend tanácsadó, Bowen terapeuta, fitoterapeuta
Hu Ro
jolegyek.ro

Egy egészséges test olyan mint egy hétvégi nyaraló. A beteg test börtön. (Francis Bacon 1561-1626)

Home » Jól legyek » A nagy tanítás

Jan

09

A nagy tanítás

A nagy tanításA legnagyobb tanítás: Légy jól, hogy más is jól lehessen!

Életem legfontosabb tanítását azután kaptam miután elváltam, megszületett a leányom és meghalt édesanyám. Dózisonként kaptam. A teljes adagot akkor oltotta belém a Fennvaló, mikor végképp magamra maradtam a gyermekneveléssel, a bérlakással, autóval, irodával. Mindennel és semmivel.  Nem voltam jól. Azt vettem észre, hogy kiabálok az egyetlen gyermekemre és állandóan fáradt,  rosszkevű vagyok. Láttam magam kivülről, próbáltam is megjátszani hogy jól vagyok, főleg a lányom előtt, de az óriási erőfeszítesbe került.  Így jöttem rá, hogy nem lehet megjátszani azt, hogy jól vagy , vagy ha lehet is, csak nagyon rövid távon működik.

Hosszútávon csakis az lehetett a terv, hogy jól legyek, hogy jól érezze magát a lelkem a testemben, és én jól érezzem magam a bőrömben.

Most már hálás vagyok ennek a nehéz időszaknak. Nélküle nem lennék az, aki ma vagyok és nem érékelném mindazt ami van.

Nemrégiben, egy hozzám közel álló családtagom azt mondta, hogy magamnakvaló vagyok. Elgondolkodtam. Igaza volt. Sok mindent úgy csinálok, ahogyan nekem jó.

Miért? Mert ha én jól vagyok, ha én jól érzem magam a bőrömben, akkor a környezetben levő emberek is jól lesznek.

Ha én rendben vagyok, jó a kedvem, akkor adni tudok az időmből, a bennem felgyűlt jóból, az energiámból.  Ha jól vagyok, akkor a férjem is jobb kedvű, a gyermekemre jobban tudok figyelni, jobban megértem az igényeit, a szeretet nemcsak egy szó marad, hanem valós helyet talál bennem.

Ha jól vagyok, sokkal jobban tudok figyelni másokra,  több türelmem van meghallgatni a panaszokat, megértőbb vagyok  és jobb megoldásokat találok terapeutaként. A pácienseim a legjobbat kapják belőlem ilyenkor.

Ha jól vagyok, a hozzám forduló embereket is emelni tudom, bíztató hangon tudok hozzájuk szólni. Ha én bizakodó vagyok, ami a holnapot illeti, a tőlem távozó páciens is kap belőle egy keveset, remény formájában.

Ha nem vagyok jól, egyszerűen nem tudok a világ rendelkezésére állni, nem tudom tenni a dolgomat a legjobb tudásom szerint. Ha nem vagyok jól, csak nyavalygok, panaszkodok, segítségre szorulok és nem tudok egyről a kettőre jutni.

A nagy tanításHa jól vagyok, akkor elhiszem, hogy jobbá tehetem a világot azáltal amit teszek vagy mondok.

Ne teljen el úgy nap, hogy valami kicsi jót ne hagynál magad után-mondogatom sokszor magamban. A rossz, a nehézség ott van, lépten-nyomon megmutatja magát, nem kell sokat keresni. A mindennapi jóért küzdeni kell, törekedni kell, hogy megtaláljuk. Viszont ha megtaláltuk és kellőkepp tápláljuk, az növekedni kezd, és egyik jó hozni fogja a másikat.

 

Szóval, kedves Hölgyeim és Uraim!

Legyenek nyugodtan maguknakvalóak az újévben - persze a fentiekben leírt értelemben Smile , mert ha jól lesznek, a környezetüknek is jobb lesz!

Kívánok sikerekben gazdag Újesztendőt, kitartást és jó egészséget,  minden kedves olvasómnak!

 

Szeretettel,

László Tünde Réka Bowen terapeuta és

étrend tanácsadó.